Den økonomiske påvirkning af inkontinens

Takket være Verdensforeningen for inkontinenspatienter fremhæves den økonomiske virkning af INNOVO

Den økonomiske omkostning for en svækket bækkenbund

En svækket blære berører årligt mellem 3-6 millioner mennesker i Storbritannien, som i 2016 købte inkontinensrelaterede produkter for 1,45 mia. kr. i Storbritannien alene.

De følelsesmæssige omkostninger ved en svækket blære og inkontinens er selvfølgelig indlysende. Den angst, som frygten for at lække kan medføre i dit liv, er noget enhver, der beskæftiger sig med denne tilstand, kan relatere til. Det kan have en skadelig virkning på dit velbefindende og dine forhold og relationer. 

Den økonomiske omkostning er mindre indlysende. De vildledende "overkommelige" og rutinemæssige indkøb af bind, indlæg og bleer på ugentlig basis kan virke som en nem og fornuftig vej for at håndtere lækager, men disse omkostninger løber op og gør intet for at løse problemet.

Prøv selv at regne efter.

Prisen på bind afhænger meget af, hvilket mærke og hvor mange styk, du køber ad gangen, og selvfølgelig hvilken model og tykkelse, du benytter.

Hvis vi tager udgangspunkt i, at et bind i gennemsnit koster 4,50 kr. og du bruger x-antal om dagen, kan du i nedenstående tabel se, hvor mange penge, du bruger om året på bind.

Pris/stk antal/dag omk/år
4,50 2 3.285 kr.
  3 4.927,50 kr.
  5 8.212,50 kr.
  8 13.140 kr.

Hvis vi tager udgangspunkt i, at et bind i gennemsnit koster 2,50 kr. og du bruger x-antal om dagen, kan du i nedenstående tabel se, hvor mange penge, du bruger om året på bind.

Pris/stk antal/dag omk/år
2,50 2 1.825,00 kr.
  3 2.737,50 kr.
  5 4.562,50 kr.
  8 7.300,00 kr.

Ovenstående beløb er pr. år og formentlig resten af dit liv. Ofte sker der det, at inkontinensen forværres og det årlige beløb dermed bare stiger. Enten pga. et øget antal bind eller en type, som koster mere. 

En ting er økonomien, noget andet er, at bindene jo ikke løser problemet, det hjælper dig bare med at skjule/leve med problemet.

INNOVO er stolt over at støtte The World Federation of Incontinence Patients (WFIP), som er en global organisation for de, som lider af inkontinens og relaterede bækkenbundslidelser.WFIP er dedikeret til at gøre opmærksom på, tale og agere for folk med disse lidelser. INNOVO holdet, og moderselskabet Atlantic Therapeutics, arbejder tæt sammen med WFIP, og sammen stræber de efter at støtte op om behovet for disse patienter, til at bryde tabuerne omkring disse alt-for-almindelige lidelser. 

Tirsdag d. 25. februar 2020, afholdt WFIP en workshop i London med temaet "Den økonomiske betydning for Inkontinens". INNOVO teamet var spændte på at skulle udstille og præsentere til dette prestigefyldte event, og ville introducere nogle nøglepunkter fra nye studier om de sundhedsøkonomiske virkninger af INNOVO-teknologien, som en konservativ terapi til behandling af inkontinens. Der blev også diskuteret med patienter om deres personlige oplevelser med inkontinens og selvfølgelig brugen af INNOVO til behandling af deres lidelse.

Dette arrangement blev holdt på hovedkontoret for National Concil for Voluntary Organisations i Kings Cross, London og blev holdt i samarbejder med Bladder Health UK og the Bladder and Bowel Foundation UK.

For at finde ud af mere om WFIP's arbejde og fremtidige arrangementer bedes du besøge www.wfip.org