Hvad er og hvor er bækkenbunden placeret

Bækkenbundsmusklerne er muligvis vores krops største ”ukendte” helte!

Slap bækkenbund?

Bækkenbunden er en vital muskel, der hjælper med at kontrollere blæren. Bækkenbundsmusklerne er muligvis vores krops største ukendte” helte. De spiller en afgørende rolle i vores daglige kropsfunktion, fra sunde toiletvaner til at understøtte vores kropsholdning og fysiske bevægelser.  

Bækkenbunden består af et sæt dybe muskler i bækkenet. De løber foran fra skambenet til halebenet bag på ved rygraden. Bækkenbunden er formet som et bassin og holder de vigtige organer i bækkenet (blære, livmoder og tarm) på plads og støtter blæren i at have kontrol, når du tisser. De slapper af, når blæren trækker sig sammen for at lade urinen komme udKort sagt så betyder en stærk bækkenbund, at alt holdes på plads, og lader dig have fuld kontrol over, hvornår, hvor og hvor ofte, du går på toilettet 

En slap bækkenbund er den primære årsag til urininkontinens. Bækkenbundsmusklerne kan miste deres styrke af flere forskellige årsager, og dermed resultere i en manglende evne til at kontrollere vandladning. 1 ud af 3 kvinder og 1 ud af 10 mænd oplever urininkontinens hver eneste dag, hvilket gør det mere almindeligt end høfeber.  

 

Hvad forårsager slap bækkenbund?

De mest almindelige årsager til svækkelse i bækkenbunden er 

Graviditet og fødsel: Hormonelle forandringer samt vægten af ​​en voksende baby kan lægge ekstra meget pres på bækkenbunden under graviditetenMan kan opleve svækkelse i bækkenbunden så tidligt som 12 uger henne i graviditeten. Fødslen, hvad enten det er naturlig fødsel eller kejsersnit, kan svække bækkenbundsmusklerne og efterlade blærehalsen uden støtte, hvilket kan resultere i problemer med urinlækage. Dette gælder især efter fødsler, hvor der bruges sugekop 

Overgangsalderen: Hormonelle forandringer som nedsat østrogenniveau kan resultere i, at bækkenbundsmusklerne mister styrke, hvilket resulterer nedsat blærekontrol  

Højintensitetstræning: Træning med høj intensitet som løb, gymnastik, ridning og HIIT-træning kan føre til en svækkelse af det bindevæv, der understøtter blæren grundet det konstante og gentagne pres under sådanne aktiviteter. 

Prostatakræftoperation: Under radikal prostatektomi operation fjernes prostata og noget af det omgivende væv, hvilket medfører svaghed i blærehalsen, som igen resulterer i et svagere blæretryk og kontrol over bækkenbunden. 

Fedme: Overvægt i abdominalområdet kan føre til øget blæretryk, hvilket resulterer i svækkelse af bækkenbunden og igen urininkontinens. 

Symptomer på slap bækkenbund 

Du oplever muligvis svækkelse i bækkenbunden, hvis:  

 1. Du utilsigtet lækker urin (og ganske ofte)  
   

 1. Du kæmper for at nå toilettet i tide 
   

 1. Du har smerter i bækkenområdet  
   

 1. Nedsat følelse eller fornemmelse under sex  
   

 1. Ufrivillig afgivelse af tarmluft  

Sådan styrker du bækkenbunden  

Den gode nyhed er, at bækkenbundsmuskler kan styrkes og gendannes. Ved at styrke bækkenbunden og fokusere på muskelbalancen, kan du tackle årsagen til problemet i stedet for bare at håndtere symptomerne.  

Mange kvinder rådes til at lave bækkenbundsøvelser som 'Knibeøvelser' eller til at vælge mere aggressive løsninger som indvortes sonder eller kirurgi. Knibeøvelser eller manuelle bækkenbundsøvelser er helt afhængige af 'at gøre det rigtige' - hvilket for mange er problemet. Det er svært at lokalisere og aktivere bækkenbunden, så øvelserne bliver ofte ineffektive. Læger anbefaler at lave op til 300 knibeøvelser om dagen i 4-6 måneder for at se resultater. Det er rigtig meget, især når der er risiko for, at de ikke bliver gjort korrekt!  

Viste du at…

INNOVO tilbyder et overbevisende alternativ til behandling af urininkontinens hos mænd og kvinder.  

INNOVO er let at bruge, behagelig at have på og klinisk testet. Det er en fuldstændig ikke-invasiv mandlig inkontinensbehandling, der hjælper dig med at styrke og genoptræne alle bækkenbundsmuskler sikkert og ubesværet gennem blid muskelstimulering.  

INNOVO tilbyder et overbevisende behandlingsalternativ. INNOVO er let at brugebehagelig at have på, og hjælper med at styrke og genoptræne alle bækkenbundsmuskler sikkert og ubesværet gennem blid muskelstimulering.  

Brug af INNOVO i kun 30 minutter om dagen / fem dage om ugen over 12 uger har vist sig at behandle slap blære på omkring uger..  

INNOVO behandler stress-, trang- og blandet inkontinens hos kvinder og mænd i alle aldre og er den eneste non-invasive træningsenhed i bækkenbunden, der er målrettet mod årsagen til problemet.   

En klinisk undersøgelse har vist at:  

80% af brugerne oplevede en markant reduktion i lækager efter kun 4 uger  

87% af brugerne blev defineret som enten tørre eller næsten tørre efter 12 uger3  

90% af brugerne vil anbefale behandlingen til andre