Hvad er urininkontinens?

Urininkontinens, i almindelige tale også omtalt som "slap blære" eller urinlækage, er et tab af frivillig kontrol over vandladningen.

Hvor almindelig er Urininkontinens?

Urininkontinens er en almindelig tilstand, som berører 1 ud af 3 kvinder og 1 ud af 10 mænd i Storbritannien. NHS estimerer, at mellem 3 og 6 milioner britiske mennesker vil opleve urininkontinens i en eller anden grad. Dette gør inkontinens mere almindelig end høfeber! Og mens inkontinens kan være almindelig, er det ikke normalt og bør ikke blive ignoreret.

Typer af urininkontinens

Det er vigtigt at vide, hvilken form for urininkontinens, du har:

Stressinkontinens (SUI)

Stressinkontinens er kendetegnet ved utæthed for urin ved fysisk aktivitet, hvor der lækkes en lille mængde urin ved f.eks. forskellige former for sport, løb, eller ved host, nys og grin. Disse aktiviteter ligger pres på din blære og kan give lækage, hvis bækkenbundsmusklerne er slappe. Det kan forekomme i alle aldre, men er mest almindeligt under graviditet, efter fødsel og i overgangsalderen.

Tranginkontinens (UUI)

Er kendetegnet ved pludselig og ukontrollerbar vandladningstrang; ofte uden varsel. Symptomerne kan også være trang til hyppig vandladning også om natten. Det skyldes en ”overaktiv” blæremuskel (detrusor), som sender ukorrekte signaler til hjernen om, at blæren er fuld, selvom den ikke er.

Blandet inkontinens (MUI)

Man kan lide af begge typer inkontinens på samme tid. Den ene type er dog oftest mere udtalt, og det anbefales at behandle den først.

Hvad skyldes inkontinens?

Der er mange årsager til inkontinens.

Den primære årsag til inkontinens er en slap bækkenbund, men hvorfor bliver bækkenbunden overhovedet slap?

Hos kvinder skyldes en slap bækkenbund typisk graviditet, overgangsalder eller høj intensitetstræning. Hos mænd skyldes det for meste prostataoperation. Det er dog ikke de eneste årsager. Det kan også skyldes:

  • Anstrengelser, når du skal have afføring. ”Trykken” når man skal af med sin afføring, kan presse på  bækkenbunden og gøre den slap over tid.
  • Overvægt giver øget pres på bækkenbunden. Vægttab kan hjælpe med at lindre symptomerne.
  • Kronisk hosten. Vedholdende hoste kan ødelægge og overbebyrde musklerne.
  • Tung træning eller tunge løft kan trykke og belaste bækkenbunden og gøre musklen slap over tid.

Den gode nyhed er at en slap blære kan blive stærk igen. INNOVOs klinisk testede non-invasive teknologi genopretter og styrker din bækkenbund og hjælper med at genvinde kontrol over blæren, og dermed få selvtilliden tilbage ved at behandle årsagen og ikke kun symptomerne på inkontinens. Ikke flere små uheld, ikke mere akavede bleer/blebukser, ikke mere forlegenhed. Uanset hvilken form for inkontinens, du lider af, kan INNOVO hjælpe dig med at genoprette styrken i din bækkenbund og sørge for, at du kan gøre alle de ting, du gerne vil, når du vil.

Hvordan behandles inkontinens?

Inkontinens behandlingsmuligheder

Ved at styrke og gen-lære bækkenbundsmusklerne, kan du behandle årsagen til urininkontinens og sige farvel til lækager i det lange løb. Mange folk vælger at håndtere symptomer af urininkontinens ved at bruge absorberende indlæg, bleer og bukser, men, dette kan blive til en meget stor omkostning i dit liv, ukomfortabelt og gør intet for at løse problemet. 

Du kan styrke bækkenbundsmusklerne og opnå blærekontrol på følgende måder:

Manuelle bækkenbundsøvelser

Manuelle bækkenbundsøvelser kræver, at du spænder og slipper bækkenbundsmusklerne selv. Du kan gøre det ved at stramme musklen (som når du holder på tisset), indtil du føler en indre løftefornemmelse. Hold løftet i 10 sekunder og slap så langsomt af og slip "løftet". Disse kan være ret drilske at kontrollere, særligt hvis dit bækkenbund er meget svækket. Vores usynlige øvelser kan guide dig gennem processen. 

Biofeedback probe apparat

Et biofeedback probe apparat er generelt brugt til at hjælpe dig med at lokalisere og styrke dit bækkenbundsmuskulatur. De er normalt koblet sammen med en app eller andet system, som viser hvor meget tryk, bækkenbundsmuskulaturen trykker mod proben ved sammentrækninger af bækkenbunden. Du indsætter apparatet vaginalt, for derefter at lave sammentrækninger i bækkenbundsmuskulaturen omkring apparatet, som derved kan give dig data om din bækkenbundsstyrke i appen eller andet system.

Probe-baseret bækkenbundstræner

Disse apparater leverer Elektrisk Muskel Stimulation (EMS) til bækkenbundsmuskulaturen ved brug af en probe, som indsættes i skeden eller anus. De stimulerer bækkenbunden og resulterer i en muskelkontraktion, som har til formål at regenere musklerne ved kontinuerlig brug

INNOVO bækkenbundstræner

INNOVO er en klinisk bevist, ikke-invasiv og langvarig løsning på urininkontinens. Nem og komfortabel at bruge. INNOVO hjælper dig sikkert og ubesværet med at styrke og gen-lære hele muskelnetværket i bækkenbunden via blid muskelstimulation

Ved brug af INNOVO i kun 30 minutter om dagen/5 dage om ugen over 12 uger har vist sig at behandle blæresvækkelse - med resultater allerede inden for 4 uger2.

INNOVO behandler stress, trang, og blandings/mix inkontinens hos kvinder og mænd i alle aldre, og er det eneste ikke-invasive (skal ikke op vaginalt) bækkenbundstræner, som rammer selve årsagen til problemet. 

  • 80% af brugerne så en signifikant reduktion af lækager efter kun 4 uger2
  • 87% af brugerne kunne defineres tørre eller næsten-tørre efter 12 uger3
  • 90% af brugerne vil anbefale denne terapi til andre4