Nadia overvandt lækager med INNOVO

Læs mere om, hvordan Nadia Sawalha overvandt urinlækager med INNOVO efter at have fået børn sent.

Efter at jeg havde fået mine børn sent, som 39 og 42-årig, fandt jeg mig selv i en situation, hvor jeg tog en masse på i vægt, faktisk, 28,5 kg. hvilket virkelig gjorde mit blæreproblem værre. Det, der er med en svag blære er, at det sniger sig ind på dig og du begynder at se dig selv stoppe med at gøre hverdagsting; det starter bare med et par småting, men begynder hurtigt at dominere din dag. 

En almindelig sætning blandt mine kvindelige venner er, at vi siger "Få mig ikke til at grine, jeg tisser i bukserne", hvilket er latterligt! Det er kun en af de ting, vi bare har "accepteret", fordi vi alle har fået børn. Hoste og nyse giver store problemer - de hurtige, ukontrollerbare bevægelser, som kommer ud af ingen ting. Hvis du ikke når at krydse dine ben så hurtigt du kan, vil du stå med et uheld.

Listen af ting jeg ikke kunne gøre, på grund af svagheder i bækkenbundsmuskulaturen begyndte at blive stor, og jeg hadede at leve med den konstant frygt og angst for "den-næste-lækage", og jeg startede med at bruge bind, når jeg vidste, der var den mindste risiko.

#LetsPeeHonest – åbn op om det

"En svækket blære er en af de sidste tabuer og jeg håber - ved at dele min historie - at jeg kan give andre mod til at søge hjælp og finde løsninger."

Jeg startede med at åbne op omkring problemet over for min mand Mark, da vi taler om absolut alting. På et tidspunkt sagde jeg til ham "Det her er mere end bare mig, som tisser lidt i bukserne, når jeg fniser, det påvirker min dagligdag - og mit liv" - Jeg blev ret ked af det, og Mark blev det på mine vegne.

En ven foreslog mig at prøve INNOVO, som behandler årsagen og hjælper med at lave kontraktioner i bækkenbunden . Det er faktisk en ret kraftfuld oplevelse, da du bogstavlig talt kan mærke, at din bækkenbundsmuskulatur løftes op. Det giver dig en fantastisk følelse. Efter at have brugt det i fire uger, oplevede jeg en kæmpe forbedring, og efter 8-10 uger, føltes det, som om jeg havde en bækkenbund som før jeg fik børn og kom i overgangsalderen. 

Siden jeg blev lækagefri, har jeg genvundet min selvtillid - selvtilliden til at bære lettere farvede bukser, tage ud og løbe og forlade huset uden "frygten" for en lækage, hvilket er et skønt sted at være. Jeg er en ubekymret person, som ikke kontrolleres af en lidelse mere - det er vidunderligt!

Samfundet fortæller os, at det er noget, som sker for os alle, og at vi bare må finde os med det. Det er forkert. Urininkontinens er en af de sidste tabuer, og jeg håber at - ved at dele min historie - kunne give andre mod til at søge hjælp og finde løsninger.
Kommunikation og at tale åbent er nøglen til alting her i livet. Et problem delt er et problem halveret.