Sådan bruger du INNOVO

Hvordan ved jeg, hvilket program jeg skal bruge?

Hvis du har lækager, når du hoster, nyser og træner, kategoriseres det som stressinkontinens. Det sker, når din bækkenbundsmuskulatur, som støtter blærefunktionen, er svækket eller skadet.

Program 1: styrker bækkenbunden ved at levere målrettede impulser for at forbedre din bækkenbundsmuskeltonus, -styrke, -udholdenhed og -kontrol. Hvis du oplever en pludselig trang til at skulle tisse, og nogle gange lækker, kategoriseres det som tranginkontinens. Dette skyldes overaktivitet i muskelmekanismen, som styrer blærefunktionen. 

Program 2: leverer et blidt signal til nerverne som kontrollerer muskelmekanismen, som hjæper med at kontrollere overaktivitet. Det er normalt at opleve symptomer fra både trang- og stressinkontinens. Denne lidelse kaldes mix/blandingsinkontinens. Oftest, er én type mere generende end den anden.

Behandling for blandingsinkontinens består af en kombination af Program 1 og Program 2. Du kan se mere i brugervejledningen, hvor hvert program er beskrevet i detaljer.

Hvilken position skal jeg være i, når jeg bruger INNOVO?

Du kan bruge INNOVO i en af de følgende positioner:

  1. For det bedste resultat, stå med din overkrop en smule foroverbøjet. Du kan også hvile dine hænder på en overflade (f.eks. spise- eller køkkenbord) for støtte.
  2. Flat liggende, ansigtet opad eller i en afslappende stilling med begge knæ bukket og dine fødder fladt i underlaget. Det er vigtigt at have dine knæ bukket for at sikre, at stimulationen målrettes bækkenbunden.
  3. Hvis du får brug for at bevæge dig i løbet af sessionen, anbefales det at sætte sessionen på pause, og fortsætte når du igen er tilbage i behandlingspositionen.

Hvilket intensitetsniveau skal jeg nå? 

Med tiden når du øger pulseringsniveauet på betjeningsenheden (controlleren), vil du føle kontraktioner i bækkenbunden, hvilket vil give dig en følelse af, at det "klemmer", "strammer" og/eller "løfter op" i underlivet. Fornemmelsen ændres desto mere du ændrer pulseringsniveauet:

  1. Lav intensitet - blid prikken
  2. Moderat intensitet - kontraktioner i og omkring ballerne
  3. Terapeutisk intensitet - kontraktioner i bækkenbunden

Det er vigtigt at opleve en bækkenbundskontraktion for at få mest muligt ud af behandlingen, og du skal sigter efter at bruge INNOVO på det højeste niveau, som du komfortabelt kan tolerere.

Hvad nu hvis "fornemmelsen" er ubehagelig?

Med INNOVO kontrollerer du intensiteten af muskelstimulationen. Stimulationen bør være stærk nok til at give dig en god bækkenbundskontraktion, men bør aldrig være ukomfortabel eller smertefuld. Hvis du oplever ubehag under sessionen, skal du reducere intensiteten til et mere komfortabelt niveau.

Som med ethvert behandlingsprogram, vil det tage lidt tid inden du oplever resultater med INNOVO. We anbefaler, at du fortsætter med at bruge INNOVO i mindst tre måneder, 5 gange om ugen á 30 minutters varighed, for at opnå det bedst mulige resultat.

Ukomfortabel stimulation kan også opstå, hvis bandagerne ikke sidder ordenligt. For at udelukke dette, kan du tage bandagerne af og tage dem på igen.

Hvor ofte skal jeg bruge INNOVO?

Brug INNOVO til at behandle stress urininkontinens 30 minutter om dagen, 5 dage om ugen i 3 måneder. Vi anbefaler, at du efterfølgende bruger INNOVO 1-2 gange i ugen efter de 3 måneder, for at stimulere din bækkenbund og få/beholde det optimale resultat.

Hvordan oplader jeg betjeningsenheden (controlleren)?

Se i brugervejledningen hvordan du oplader betjeningsenheden. 

Hvor lang tid holder batteriet?

Batteritiden afhænger af intensiteten på muskelstimulationen, som betjeningsenheden leverer, men du skulle gerne kunne opnå 5-10 behandlingssessioner af et fuldtopladet batteri.

Kan jeg bruge INNOVO mere end en gang om dagen?

Vi anbefaler, at du bruger INNOVO i maksimalt 30 minutter om dagen - den samme længde, som en fuld session varer. Bækkenbundsmuskulaturen har brug for at restituere, for at kunne blive stærkere - som enhver anden muskelgruppe. 

Skal jeg have undertøj på når jeg bruger INNOVO?

Det anbefales, at du benytter undertøj, som synliggør ballerne - som et alternativ kan du bruge INNOVO uden undertøj, og tage et håndklæde eller et par shorts udenover. 

Dette skyldes, at gelpuderne skal have fuld kontakt med huden. 

Kan jeg bruge indlæg medens jeg bruger INNOVO

Ja, du kan godt bruge et indlæg eller en ble mens du bruger INNOVO. Du skal bare sikre, at indlægget eller bleen ikke sidder imellem din hud og gelpuderne. 

Vi anbefaler også, at du går på toilettet inden en session.